26. októbra 2015

Electric Mountain Festival - Sölden, april 2016

8.-9.4.2016 Sölden / Giggijoch
Eletric Mountain Festival - Sölden

Rakúske alpské stredisko Sölden patrí k lyžiarskej špičke a rovnako vysoko mieri aj v oblasti zábavy na snehu. Táto kategória bola roky rezervovaná pre Ischgl, ale konkurencia (Saalbach, Sölden, Mayrhofen, Kitzbühel ...) sa tlačí dopredu. Lyžiarske stredisko Sölden túto sezónu zahájilo významným podujatím - úvodné preteky svetového pohára v lyžovaní. Prvý sa konal obrovský slalom žien 24.10.2015 a deň na to sa predviedli v obráku aj muži. Söldenu bola udelená táto výnimočná pocta už 18. krát v rade za sebou. Zo stupňov víťazov sa tešili Ligety, Fanara, Hirscher a Brignone, Shiffrin, Weirather.

Na ukončenie sezóny chystajú v údolí Ötztal rovnako pompéznu udalosť - Electric Mountain Festival. Tradícia hudobného podujatia sa píše ešte iba piatu sezónu, ale záujem je podobný, ako o svetový pohár. Sölden a Obergurgl-Hochgurgl sa spoločne rozlúčia so zimnou sezónou na Gigijochu pomocou hudby a zábavy. High-profi Dídžeji, športovci a kuchári budú rozmaznávať uši, oči a chuťové bunky návštevníkov. Dobrá zábava novej FunZóny na čerstvom vzduchu (elektro, house, techno ...) je v cene jednodňového skipasu. Niekoľko prípravných akcií sa koná počas celej zimnej sezóny. Rad špičkových DJov prináša postupne živé tóny do Ötztalu. Na rozdiel od podobných festivalov, line-up sa v Söldene rozprestiera hudba celú zimu. Mesiac po mesiaci, jeden DJ superstar za druhým nastupujú po sebe a hosťujú vystúpenia na alpskej tanečnej scéne. Skutočné vyvrcholenie sa uskutoční v dňoch 8.-9. apríla 2016.

Ďalšie akcie v lyžiarskom stredisku Sölden

Eletric Mountain Festival je výborná príležitosť podniknúť týždňový pobyt napríklad od 2.4. - 9.4.2019. Najprv vyskúšať niekoľkodňové => lyžovanie Sölden s tanečným ukončením na zjazdovke. Sölden je pojmom v kategórii apré-ski, na oslavu tohto sa diskotéky a zábava z barov vysťahujú hore na lyžiarske svahy. V prípade, že sa zúčastníte, dbajte o zdravie svoje a ostatných dvojnásobne ostražite. Lyže a alkohol nie sú najlepšia kombinácia.

Každý víkend od zahájenia oficiálnej zimnej sezóny sa koná v Söldene nejaká akcia. Mountainiering, testovanie lyží, akcie vína, ženské lyžiarske dni, diskotéky, nočné lyžovanie, vychádzky po stopách Yetiho, oldies ... zábava, zábava, zábava ... Vyše 60 udalostí sa nachádza na letákoch tohoročnej zimy 2016.

Najlepšie "Après-ski" lyžiarske strediská Rakúska

Množstvo lyžiarskych bedekrov uvádza poradovníky lyžiarskych stredísk. Poradovníkov je veľa. Kategórií na hodnotenie tiež. Après-ski je jedna z najzaujímavejších. My si myslíme, že zábava a šport ... no nechajme to na posúdenie každému individuálne. Niektoré strediská figurujú v mnohých poradovníkoch od rôznych autorov. Iné sa vyskytnú v rebríčku prekvapujúco. Často sa takéto prekvapujúco umiestnené stredisko umiestni dokonca hneď na prvom mieste rebríčka. Keď si lepšie prečítame pozadie článku, zistíme čo to o autorovi, jeho pôvode, tak často zistíme, prečo je to či ono stredisko u oného autora také populárne. Lebo sa tam narodil, alebo odtiaľ poberá plat, či odmeny. Za patričnú zmienku od strediska často obdržia malú, alebo väčšiu odmenu. Aspoň tie významnejšie bedekre a autori. My menej významní sa musíme snažiť písať pravdivo a zatiaľ za darmo, bez odmien. Odmenou nám je informovaný čitateľ. Až sa nám čitateľov nahromadí veľké množstvo, prídu aj nám ponuky na odmeny. Nastane vytúžené obdobie, alebo rozhodovanie, ako sa zachovať. Písať naďalej pravdivo, alebo výhodne? Uvidíme. Zatiaľ môžeme pokojne písať pravdivo, podľa vlastnej skúsenosti.

Rakúske Après-ski lyžiarske strediská (2004-2014)


01. Ischgl
02. Sölden
03. Kitzbühel
04. Saalbach
05. Stubaital
06. Mayrhoffen
07. Hintertux
08. Kaprun / Zell am See
09. St. Anton
10. Brixental


Téma Après-ski s pribudajúcim vekom klesá na významnosti. V mojom okruhu priateľov lyžiarov sa postupne generuje a už začína prevládať abstinujúca skupina. Nie že by sme sa nevedeli zabávať, ba práve naopak. Zdá sa nám, že alkohol bol smiešnym nástrojom a programom zábavy. Dnes je naša zábava hlbšia a pestrejšia. Inteligentnejšia, bezpečnejšia ... Každého to čaká, chvála Bohu! Alebo ?



Après-ski Sölden Après-ski Sölden

Vidíme sa v Söldene,
DJ Kali


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára